Ženske čizme – tople i moderne

Jesen je već stigla, uskoro će i zima, pa nije na odmet pomenuti i neke od modela čizama.

Gumene čizme

Mislim da nema devojke koja ne poseduje bar jedan par gumenih čizama. Iako sam dugo bila protiv njih i bile su mi jedino prihvatljive za pecanje, sada su mi veoma cool. Osim što ih možete naći u različitim bojama, kao što znate, ima ih i sa različitim motivima. Meni najdraže su crvene ili sa cvetićima, nekako su vesele. Nisu baš za hladen dane, ali odlično će poslužiti kada krenu kiše, samo obavezno uzmite toplije čarape. Niko vam neće zameriti ako ih nosite i početkom proleća, kada ume da bude veoma kišovito. Cene su različite, od radnje do radnje, ali spadaju u klasu povoljnijih i pristupačnih čizama.

MoovBoot

MoovBoot su jedne od najpopularnijih australijskih čizama za devojke koje se ručno izrađuju. Kao što možete i pretpostaviti, cena im je visoka, ali kvalitet neprocenjiv. Najnovija kolekcija za jesen/zimu 2011 je napravljena od merino vune. Izuzetno tople, nepromočive, sa sofisticiranim bojama i detaljima. Osim sivih, mogu se videti i crne, krem, ali i one sasvim jednostavne bez ikakvih detalja. Sjajno se uklapaju uz pantalone, ali i zimske suknje ili haljine koje mogu biti štrikane ili od teksasa.

UGG čizme

Kod nas su prilično popularne, mada je sve  više kopija u prodaji. Nešto su povoljnije, ali ne i toliko kvalitetne. Proizvođači kažu da se mogu nositi i po veoma hladnom vremenu, kao i da su nepropusne, ali ako želite da ih što duže sačuvate i da duže izgledaju kao novije, definitivno ih nemojte nositi po kiši ili snegu. Uz njih obavezno ide i komplet za održavanje, poput četke, tečnosti za pranje i spreja za zaštitu.Iako je sve više devojaka koje ih kombinuju uz suknjice, šorceve i najlon čarape, modni savetnici takvu kombinaciju ne preporučuju. Šta više, smatraju totalnim modnim promašajem, pa ako vam je bitno da budete ‘IN’, definitivno ih nemojte tako nositi. Između ostalog, pominju se i mogući neprijatni mirisi u kombinaciji sa najlon čarapama.:)

Osim toga, mogu se naći i šik modeli, idealni za večernje izlaske. Spoj komfora i stila čine ove UGG čizme, napravljene od kombinacije antilopa i veštačke kože i pri tome prekrivene srebrnim šljokicama. Ne zaboravite da uz njih nabavite i neki otkačeni šal.

Takođe, mogu se videti UGG čizme sa Swarovski kristalima, koji su neizostavni deo garederobe i obuće u zadnje vreme. Ujedno je obuća elegantnog i minimalističkog izgleda, a u ponudi su kristalčići koji predstavljaju pejzaž većih gradova, poput Majamija, Las Vegasa i drugih.  Različitih su boja.

Po-Zu UGG čizme su za one koji vode računa o životnoj sredini i razmišljaju o štetnim efektima toksičnih materijala. Nešto skuplje, ove Eco čizme su napravljene od prirodnih materijala i pri tome je izbačena upotreba lepka. Umesto njega koristi se prirodni lateks i kokosov kosmin. Vrede svaku paru.

Krznene čizme

Izuzetno skupe, ručno rađene i mogu se jedino poručiti iz Italije. Prave zimske čizme, nepropusne i veoma tople. Ukoliko vam ne smeta malo više krzna i što ćete u njima ličiti na medu, pun su pogodak. Definitivno bih se odlučila za tako blesav i, što je najbitnije, topao i udoban model, mada je cena veoma nerealna, od 2 500E pa naviše. Ali nije na odmet pogledati ih.

3 thoughts on “Ženske čizme – tople i moderne”

Comments are closed.