Varaj svoju devojku, ne svoju opremu – seksistički ili duhovito?

“Varaj svoju devojku, ne svoju opremu” slogan je najnovije reklamne kampanje iz Reebok-a. Iako povučen, ovaj “duhoviti” slogan je i dalje tema broj jedan na internet forumima. Tako umesto da motiviše na fizičku aktivnost i zdrav stil života, slogan se našao na meti brojnih kritika.

Iz Reeboka su se takođe oglasili. “Žalimo što su neki od uvredljivih Reebok-ovih materijala nedavno štampani”, reči su Dan Sarro-a.

Ovaj promocioni gaf nije deo globalne svetske kampanje Reebok-a, međutim, zahvaljujući društvenim mrežama, reakcija koja je usledila jeste globalna. Moglo se čuti svašta, od poziva na bojkot, do mišljenja da je kampanja samo duhovita.

Iako se čini da je u pitanju izolovani incident, poznavaoci prilika ovaj (ne)duhoviti slogan povezuju sa ionako poljuljanim imidžom kompanije. Naime, Reebok je ne tako davno morao da plati 25 miliona dolara kazne zbog nepoštenog reklamiranja njihovih Easytone patika, odnosno zbog pripisivanja karakteristika koje one ne poseduju. Čvrsta guza će izgleda ostati samo san za ne tako više ponosne vlasnice ovih patika.