Uz trčanje je neophodan sat – razmotrite jedan od pet popularnih modela

Ukoliko volite da trčite, bilo rekreativno, bilo profesionalno, sat je sastavni deo vašeg outfita. Dobijate informacije ne samo o vremenu, već i o kilometraži koju ste prešli ili koliko ste kalorija sagoreli. Možda vam to posluži kao motivacija da nastavite brže i više.

1. Freestyle Sprint

Lagan, težine oko 50g,  i jednostavan za upravljanje. Ako ste trkač  koji voli jednostavnost i pristupačne cene, onda je Sprint pravi izbor. Cena je oko 45$. Osim što je lagan, otporan je na vodu (na dubini do 30m), ima štopericu do jednog sata i unapred prilagodljiv tajmer. Udoban je i ne klizi, što je posebno važno kod osoba koje se malo više znoje. Ono što je mana jeste noćno svetlo, koje traje svega 3 sekunde, pa nije najbolji izbor ako volite da trčite uveče. Za ovu cenu i ne možete baš sve dobiti.:)

 

2. Suunto Ambit

Za razliku od prethodnog sata, koji je jeftin, ovaj zapravo nije. Cena je oko 500 $, ali vredi svaku paru. Težine je oko 80g, jednostavan za rukovanje, poseduje GPS, štopericu i otporan je na vodu (na dubini do 100m). Odličan izbor bilo kojim sportom da se bavite. Pored toga, sat poseduje program kojim se prate otkucaji vašeg srca i može vam pokazati  koliko je vremena potrebno vašem organizmu da se odmori. Naravno, prati i koliko ste kalorija sagoreli.

 

3. Garmin Forerunner 10

Iako je uniseks model u pitanju, muškarci ga ne biraju tako često (verovatno više vole crne modele).:) Udoban je, lagan, lak za korišćenje. Samo jednim klikom na sat i kreće praćenje koliko dugo i brzo trčite. Osim toga, poseduje GPS, možete memorisati trasu koju ste prešli i poseduje program kojim se možete online povezati sa trkačima iz celoga sveta i podeliti sa njima svoje podatke. Za maratonce je idealan. Cena je 130$.

 

4. Nike+ Fuelband

Iako na prvi pogled deluje kao narukvica, u pitanju je sat težine oko 30g. Možda simpatično izgleda, ali nije najbolji izbor ako se zaista bavite sportom. Danju se ne vidi baš najbolje iako poseduje program koji vam računa broj sagorelih kalorija, nije vodootporan tj. ne možete sa njim roniti i nije podesiv sat. Tako da morate znati veličinu vašeg zgloba. Uz njega dobijate i aplikaciju sa kojom možete podeliti svoje razultate ili da se takmičite sa svojim prijateljima. Cena je 150$.

 

5. Timex Marathon GPS

Iako glomazan, ovaj sat poseduje sve što možete da požellite. Ima štopericu, GPS, prati sagorevanje kalorija, brzinu kojom se krećete, memoriše poslednjih 30 treninga. Vodootporan je na dubini do 30m. Cena je 125$.