Ultra Goliath 2 – kultne naočare za sunce

Patike, trenerka (ili neke dobre leviske)… Hm, nešto nedostaje? U pravu ste, nijedan outfit nije potun bez sunčanih naočara. Ja ih nosim i kada nema mnogo sunca. Naprosto, to je onaj detalj koji “začini” odevnu kombinaciju koju sam odabrala za taj dan i čini kompletan izgled potpunim.

A kada smo kod sunčanih naočara, ne bi bilo politički korektno ne spomenuti Ultra Goliath 2. U pitanju je model koji svoje korene vuče još iz davne ’72. Tada je prvi model ovih, sada već kultnih, naočara dizajniran i to od strane čuvenog Stena Besnera. 35 godina kasnije, Ultra Goliath 2 i dalje pleni pažnju. Ovoga puta, Vintage Frames Company u saradnji sa Ultra Eyewear donosi nam potpuno nov stari model Ultra Goliath 2 naočara za sunce. Saradnja ove dve kompanije nazvana je “Snežno beli projekt”.

Nije na odmet spomenuti da je Ultra Goliath 2 proizveden u istoj fabrici u Holandiji u kojoj je proizveden i prvi model 1977. uz pomoć originalnog Goliath 2 kalupa.

Ukoliko ste se zapitali da li su ove fotografije slikane u Beogradu, moraću da vas razočaram. U pitanju je Montreal. Mada scene neodoljivo podsećaju na one koje su se sve do pre par dana mogle videti u našoj beloj prestonici.

Jedina mana (i kada su u pitanju naočare i fotografije) jeste to što je u pitanju izuzetno ograničena serija. Svega 50 komada ovih naočara za sunce je proizvedeno. Srećom, sličan model sam videla u P… S… Fashion-u pre tri dana, pa požurite.;)

I dalje se pitate koja je to vrelina otopila silni sneg koji je napadao u proteklih 20 dana? Još jednom bacite pogled na ove slike i dobicete odgovor. Ako i dalje ne znate odgovor, vreme je da posetitie oftamologa.

2 thoughts on “Ultra Goliath 2 – kultne naočare za sunce”

Comments are closed.