Povratak u školu i kupovina obuće

Ukoliko ste propustili kraj leta za kupovinu obuće za vašeg mališana, krajnje je vreme da to sada obavite.
Kvalitet obuće za decu je važna investicija za uspešnu školsku godinu.

Većina dece jedva čeka novu školsku godinu, ne samo zbog viđenja sa svojim drugarima, već i zbog novog školskog pribora, odeće i obuće. _Jedno od takvih uzbuđenja su i novi par patika kojim se mogu pohvaliti. Pa, ukoliko se još niste odlučili za takvu investiciju, evo i nekoliko saveta. Verujem da ste sa njima dovoljno upoznati, al’ ne škodi da se ponovi.:)

Troškovi ne bi trebalo da bude jedini razmatrani prilikom izbora nove atletske patike za decu. Vodite računa da pronađu nove patike koje odgovaraju , razmišljajte o kupovini unapred, dok još samo razgledate radnje ili prikupljate flajere koje vam dele ulicom.
Kao što i sami znate, noga dece raste veoma brzo, ponekad čak i za dva broja godišnje. Izmerite stopalo deteta u prodavnici svaki put kada kupujete novu obuću, čak i ako ste izmerili mesec, dva pre odlaska u kupovinu.

Nova obuća bi trebala da ima dovoljno prostora da omogući i dalji rast stopala, ani taj prostor en treba biti prevelik. Ne bi trebalo da prostor bude veći od širine palca vašeg deteta. I sami možete proveriti da li je obuća tesna tako što ćete videti dokle se prostire palac.

Da biste bili sasvim sigurni koliko je udobna obuća, patiku treba probati sa čarapom. Uputite dete da malo hoda u njima i samo stekne utisak jesu li tesne, udobne, prevelike dok vi možete da obratite pažnju na petu. Ukoliko primetite da je ¨ labavija¨u predelu pete i da ima pokreta, definitivno trebate da odaberete broj manji, ili makar za pola broja.

Izbegavajte varijante putem porudžbine. Kako stopalo svakodnevno raste, može se desiti da izaberete manji broj ili da kalup ne odgovara. Zato, pravac u prodavnicu uz obavezno isprobavanje obuće. Ne zavaravajte se da će se svaka obuća razgaziti, plikovi i bolovi u nogama mogu biti veoma neprijatni. Kako uzimamo u obzir i kvalitet i povoljnu cenu, najbolje je tokom letnje sezone kupovati obuću koja je na rasprodaji. Sem ako dete nije previše zahtevno i traži najnoviji model patika. Birajte, pre svega, kvalitet, mada se i za manje para mogu naći dobri modeli, samo ako ih na vreme potražite. Svakako su najskuplji kada školska godina počne, posebno u jesen. Sada je školska godina počela, ali još nije kasno da se pronađu prošlogodišnji, povoljni modeli.

Bilo bi poželjno da se odlučite za prodavnicu gde možete da vratite ili zamenite obuću, ukoliko vaše dete nije zadovoljno ili ako propadnu za kratko vreme. Po pravilu, obuća koja traje kraće od šest meseci bi trebala da se reklamira, ali nekada nije baš jednostavno preći sa reči na dela, zato je bolje da se odlučite za proverene brendove i radnje.

Reebok ženske čizme

New Balance KJ450

Nike Air Max 90

Reebok Suspen It

12 thoughts on “Povratak u školu i kupovina obuće”

    1. To je stari model. Eventualno u Immo Centru (tamo se cesto znaju naci stari modeli po snizenim cenama) ili nekom Outlet-u.

Comments are closed.