Pink patike za dečake: DA ili NE

Pre nedelju dana sam bila na rođendanu kod drugarice, tj. rođendanu njenog dvogodišnjeg sina. Sve je išlo po protoklu – grickalice, sokići, torta, muzika ft. Branko Kockica – sve do trenutka dok nismo počeli da otvaramo poklone. Slatkiši, igračke, garderobica – praktično i u skladu sa uzrastom. Mada, nisu svi pokloni bili tako “obični”.

Slavljenikova tetka, koja je inače za ovu priliku doputovala čak iz Kanade, uspela je sve da iznenadi kada je iz kutije izvukla patike koje su ukazivale na to da nije dobro slušala kada joj je sestra rekla pol deteta. Pink patike, namenjene dečaku. Hm. Zbunjeni pogledi prisutnih (uglavnom mama) i komentar ponosne tetke: “Može da ih nosi sa ovom trenerkom (u tom trenutku dodaje drugi poklon) kad budete išli na Avalu”. Nastaje komedija, svi u “niskom startu” da prasnu u smeh kada iz ukrasnog papira proviri pink trenerkica. Ali ne, bila je bebi plava.

Nemojte me pogrešno razumeti, ne mislim da je dečakova tetka, hm, lujka. Šta više, pre nego što je otišla za Kanadu, često smo izlazile skupa i odlično se provodile. Ali pink patike za dečake? Momci u tinejdžerskim godinama (pa i oni stariji) su odavno počeli da nose pink bodi majice. Da li po toj logici i dvogodišnji dečaci treba da nose pink patike?

[poll id=”5″]

3 thoughts on “Pink patike za dečake: DA ili NE”

  1. ne vidim u cemu je problem. ja sam kupila vec dva para za svog sina. doduse nisu skroz pink, imaju i ljubicasto i plavo na sebi. ali to su samo balkanske fore sa pink za devojcice i plavo za decake.

    1. балканка оригинал

      Ало бре жено, о чему ти размишљаш! Какве балканске форе….То нису балканске форе то је здрав разум!!

  2. Ma daaaaaj… Ko bi još to kupio za muško dete?! Pričate gluposti!! I oni klinci što nose pink bodi majice su smešni, a ne sad da detetu to oblačiš!!!!!

Comments are closed.