Patike za trčanje: Mizuno Wave Ronin 4

Kada su u pitanju patike za trčanje Mizuno sa Wave Ronin 4 nastavlja tradiciju dizajniranja modela koji svojom čvrstinom i fleksibilnošću oduševljavaju i najzahtevnije sportiste. Japanski proizvođač uspeo je da tehnološkim inovacijama proizvede patike koje, po ocenama mnogih, predstavljaju neophodan rekvizit za postizanje vrhunskih rezultata. Oni koji su imali prilike da isprobaju prethodne modele će sigurno osetiti poboljšanja.

Oni koji nisu bili zadovoljnji izgledom Wave Ronin 3 imaju razloga za radovanje. Mizuno je rešio da izbaci nepotredne grafike i odluči se za tradicionalniji dizajn koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iako je zadržan pad od 1 cm od pete ka prstima i sa 204 grama, ove patike su dobre za duge staze.

Proizvođači iz Japana imaju dugu tradiciju kreiranja patika sa širim prostorom za prste. Ronin nije izuzetak, a rezultat je odlična udobnost koju ćete osećati u prednjem delu stopala i prstima. Kada se ovome doda i sloj od sintetičke kože koji je našiven preko prostora za prste i prozračna mrežica, prijanjanje Wave Ronin 4 se ne može porediti ni sa jednim modelom trenutno u ponudi na tržištu.

Srednji deo patika, kao i peta takođe odlično prijanjaju, tako da su reči kao što su previše stisnutno ili labavo nepoznanica ponosnim vlasnicima. Klasični sistem pertlanja ne vrši pritisak na nogu. Gušća, izdržljivija mrežica prekriva zadnji deo patika.

Smanjujući težinu za skoro 30 grama, Mizuno se odlučio da četvrtom verzijom Ronin patika konkuriše drugim patikama za maraton kao što je Adidas Adios 2. Ljubitelji čvrstih patika za trčanje sa širim prostorom za prste koji ne odaje utisak labavog će uživati u Ronin 4.

Ronin 4 su odlične i za entuzijaste koji žele da polako naprave prelaz ka minimalističkim patikama, kod kojih ne postoji pad od pete ka prstima.

Težina:

  • 204 grama

Prednosti:

  • Mnogo bolje izgledaju od prethodnog modela, tj. Ronin 3
  • Udobnost i odlično prijanjaje uz nogu
  • Čvrste, fleksibilne, naročito dobre za one koje pri trčanju o tlo udaraju petom prvo
  • Širi prostor za prste

Mane:

  • Pad od pete ka prstima iznosi 1cm, što trčanje pri kome udarate o tlo prednjim/srednjim delom stopala čini komplikovanim

Namenjene za:

  • Trkače kojima je potreban kvalitetan par patika za maraton/polumaraton
  • Trkače koji prilikom trčanja prvo udaraju o tlo petom

Konačna ocena:

  • Wave Ronin 4 su gotovo 30 grama lakše u odnosu na prethodni model, ali je zadržana čvrstina koja se očekuje od patika za trčanje namenjenih za duge staze.

4 thoughts on “Patike za trčanje: Mizuno Wave Ronin 4”

  1. ronin 3 sam nosio dosta dugo i mogu da kazem da su bile zaista odlicne. jedina mana koju sam im nasao je ta sto sam se za nijansu vise zamarao nego kad sam nosio adidas supernova glide 2. mada, to je sve pitnajne licnog izbora i treba svako po svojoj nozi da bira model za sebe.

Comments are closed.