Patike za teretanu

Šetajući od radnje do radnje i pri tom tražiti odgovarajuću obuću za teretanu ili neku sportsku aktivnost se ubrzo može pretvoriti u noćnu moru. Ima dosta izbora i različitih tipova za različite aktivnosti.. Danas se bez problema mogu naći patike za džogiranje, trčanje, penjanje uz stene ili basket. Obično se sama obuća nalazi kraj garderobe koja je neophodna za određenu aktivnost, pa se bez problema možete snaći.

Ono što je potrebno da znate

Pre nego što odaberete obuću za teretanu, potrebno je da znate šta ćete u teretani raditi. Najčešće u ponudi imate klasični grupni fitnes, istezanje, skidanje kilograma,kardio vežbe, rad sa ličnim trenerom ili trčanje pa se u skladu sa tim i opremite. Ukoliko svakodnevno koristite traku za trčanje, najbitnije je odabrati kvalitetne i izdržljive patike.

Adidas Pure Plush

Nekoliko tipova obuće

Ukoliko volite fudbal, basket, tenis dobro je znati da je za takve sportove neophodna obuća koja pruža stabilnost skočnom zglobu, koja je dugotrajna, pruža podršku sa bočnih strana i sa kojom bez problema možete praviti cik-cak pokrete, a da se ne povredite. Najpoznatiji brendovi koji se bave proizvodnjom takve obuće su Merrell, Nike, Asics, Adidas, New Balance. Ukoliko idete na trčanje, bitno je da je obuća savitljiva, izdržljiva i da je od materijala u kojima koža može disati. Za brzo hodanje je najbitnije da je obuća udobna i lagana. Za više aktivnosti najbolje je odabrati univerzalnu obuću, koja sadrži jastučiće i pruža potporu pa ne morate brinuti o povredama, a ujedno omogućava pravilno prianjanje obuće uz nogu. Uzmite u obzir i cenu, kvalitet đona, bitno je da ne propadaju brzo i da se mogu nositi po različitoj podlozi, a nije loše ni odabrati modele koji su vodootporni. Njih definitivno možete nositi svuda.

New Balance Wx622

Odabir pravih

Kada kupujete obuću, bez obzira u koje svrhe je birate, bitno je da vam je taman. To ste i sami znali, ali zaista ne trebate kupovati tesnu obuću jer je to način da izbegnete žuljeve, bolove u stopalu ili listovima ili neprijatnosti. Ukoliko naručujete obuću online, budite potpuno sigurni da je to broj koji vama odgovara, odnosno birajte brend koji ste već uzimali i sa kojim ste sigurni. Još bolja varijanta je da odete u radnju i isprobate i to u predvečerje ili nakon vežbanja u teretani. Tada su stopala malo otečena, pa ćete znati kakav će biti osećaj u toj obući dok vežbate. Nosite čarape kakve biste inače nosili u teretani. Obuća treba da bude udobna, da se prsti u njoj mogu pomerati i što je najbitnije, da se vi odlično osećate.

Nike Shox