Patike za tenis: Izaberite odgovarajući model

Ukoliko volite tenis i relativno često trenirate, treba imati u vidu i obuću koja je namenjena za taj sport. Ne moraju biti najnoviji niti skupi modeli, ali se ne savetuje da se nosi bilo koja obuća za sportske aktivnosti. Ono što je najbitnije kod patika za tenis jesu udobnost i izdržljivost kako biste izbegli eventualne povrede.

Osim udobnosti, poželjno je da gornja površina bude od kvalitetnih, sintetičkih materijala koji omogućavaju da koža diše, dok iznutra treba da ima postavu koja održava nogu suvom. Đon ima ulogu da apsorbuje udare o podlogu, pa kako ne biste povredili skočni zglob potražite obuću gde je peta ispunjena vazdušastim jastučićima. Naravno, ne treba ni da ostavlja tragove, pa se može koristiti na različitim terenima. Obratite pažnju da li obuća ima garanciju. Ukoliko je garancija manja od šest meseci, bolje je da ih ne uzimate, vrlo verovatno će se raspasti nakon par nošenja. Ne zaboravite na težinu obuće. Preporučljivo je da budu između 320 i 420 grama. Što se tiče odabira boje, to je na vama. Ukoliko volite da se patike slažu sa garderobom koju nosite, onda je najbolje uzeti neutralnije varijante, poput crne ili bele koje se slažu uz sve odevne kombinacije.

Evo nekih predloga:

New Balance MC1187
Adidas Barricade Adilibria
Asics Gel Resolution 3

3 thoughts on “Patike za tenis: Izaberite odgovarajući model”

  1. Kako da nadjem patike koje su ovde druge po redu,ove plave..? u kojim radnjama se prodaju i moze li nesto da se iskombinuje preko interneta..:D prelepe su,ima ih moja drugarica i odlicno je sluze

  2. POstovani, interesuje me razlika u djonu, koje su za sljaku, a koje su za tvrdu podlogu? Unapred hvala.

Comments are closed.