Obezbedite zimske čizme na vreme: nekoliko praktičnih saveta

Kupovina zimske obuće na brzinu ponekad može biti totalni promašaj, možda vam se neće svideti ili nije praktična. Zato pre nego što odlučite da odete u kupovinu, razmislite kakve čizme želite, koje radnje planirate da obiđete, koliko novca možete da potrošite i nećete izgubiti puno vremena.

Možda će delovati smešno, ali ponekad je potrebno razmotriti kakva klima vlada u vašem kraju i da li su čizme zaista neophodne. To, naravno, ne važi za Srbiju i okolinu, jer nam je svima jasno koliko ume da zaveje, pa ni obuća ne pomaže.:) Ali, kada je temperatura stalno u plusu, možete uzeti i vodootporne, duboke patike.

Razmislite i o vašem nivou aktivnosti. Ako ranom zorom imate obaveze, izlazite, neophodne su vam čizme koje su iznutra dobro postavljene. To važi i ukoliko imate slabiju cirkulaciju, dok oni koji su aktivni mogu razmisliti i o manje postavljenim čizmama.

Uzmite u obzir izgled terena po kojem se najčešće krećete. Najbolje je izabrati modele sa nazubljenim đonom, ili sa kramponima. Nećete pasti,

Naravno, boja je isto bitna. Najbolje je uzeti tamnije, gotovo da idu uz svu garderobu, a uz to se manje primećuje kada se uprljaju. Ukoliko ste, na primer, ljubitelj bele boje, pomirite se sa tim da je neophodno svakodnevno održavanje.

I ne zaboravite, vodootporni modeli su savršeni za kišne i snežne dane.

1 thought on “Obezbedite zimske čizme na vreme: nekoliko praktičnih saveta”

Comments are closed.