Nike Zoom Vomero 4

Nike Zoom Vomero 4 je jedan od, još uvek, vrlo popularnih modela obuće za trčanje. Njegova proizvodnja je obustavljena, ali bez obzira na to, mogu se naći po radnjama zajedno sa novim modelima, Nike Zoom Vomero 5 i Vomero 6. Svojim izgledom potseća na Pegasus model, čak se smatra da je i poslužio kao inspiracija za nastanak obuće za trčanje. Ono što je značajno za takvu obuću je prisustvo vazdušnih đonova koji su postavljeni u zadnjem delu patike, kraj pete, ali i prednji deo je prilagođen ublažavanju i apsorpciji udaraca, što ih čini odličnim za različite terene.

Za sve Zoom modele je karakteristično prisustvo vazdušnih džepova, pa ako ste aktivan trkač, podrazumeva se da prilikom oštećenja vazdušastih džepova obuću obavezno zamenite. Prednost se ogleda i u tome da se ti vazdušni đonovi sa spoljašnje strane ne vide, pa ako i niste ljubitelj istih, možete biti sigurni da će vam se ovaj model dopasti i da ćete uživati u njihovoj udobnosti. Osim toga, na ovaj način je usporeno i propadanje patika. Obzirom na cenu, složićete se da očekujete kvalitet i trajanje ovog modela.

Ukoliko ne volite mnogo vazdušast đon i prisustvo jastučastih potpora, onda nikako ne preporučujem Vomero 4. Znači, za aktivne trkače su preporučljive, dok za rekreaciju se preporučuju ¨mekši¨modeli. Neka iskustva govore da baš i nije takva situacija sa Vomero 4 i da se mogu svakodnevno nositi kao i za aktivan trening. Ono što je takođe važno jeste da je u pitanju lagani model, bez obzira na potporu, preporučuju se krupnijim osobama za lagane šetnje, dok za aktivno trčanje i nisu najbolji izbor, zbog mogućeg habanja.

Sad kada smo razmotrili đon, red je da pređemo na gornju površinu. Kao što možete primetiti, izrađen je od laganih materijala koji čine mrežu, omogućujući koži da diše, kao i kod većine modela koji su namenjeni za trčanje. Korisnici govore da su izuzetno udobne i da se sjajno uklapaju u svakodnevnu garderobu. Jezik je tu da omogući adekvatno prianjanje obuće, ali i dovoljno zatezanje.Ttreba da bude povučen na gore, zbog stabilnosti i udobnosti. Ovi modeli su na pertljanje, ali kao i kod svakog modela za trčanje, ne treba da budu previše zategnute, niti previše labave.

Ono što se posebno naglašava kod ovog modela jeste njegova izdržljivost. Trkači su veoma zadovoljni, definitivno nije beskorisno uložen novac. Ukoliko ste ljubitelj čvršćih i stabilnijih modela, onda biste trebali da potražite neki drugi model, poput ovog modela. Ukoliko samo povremeno odlazite na trčanje, ne biste bili zadovoljni ovom obućom, zbog njene čvrstine. Svaki put bi vas iznenadila njihova ¨težina¨, a moguće je da biste osetili upalu mišića ili bolove u zglobovima.

Osnovna boja svih Nike Zoom Vomero je siva, sa različitim varijacijama đona. Ukoliko niste sasvim sigurni sa ovim modelom, možete potražiti i nešto novije, poput Vomero 5 ili Vomero 6.