Nike čizme čuvaju Beogradjanke ove jeseni (i zime)

Apsolutni hit već nekoliko sezona, Najk zimske čizme su privukle pažnju i autorki vašeg omiljenog sajta Patike.org. Kako bih u potpunosti dočarala šta to sve pružaju, zaputila sam se na moje omiljeno mesto u gradu. Pogađate, u pitanju je Kalemegdan. Sunčan dan, zaniteželjni pogledi turista, jedan par prelepih crnih čizmi – sve je bilo savršeno. A da li je ovaj par obuće za jesen/zimu vredan 12.000 dinara prošao test, pokazaće ovaj super-test!

Već od prodavaca sam saznala da nije u pitanju obuća za koju proizvođač garantuje vodonepropusnost. Ili ako vam se tako više sviđa, nigde ne postoji ona mala etiketa sa znakom waterproof, a koja znači suve noge bez obzira na vremenske uslove. Devojke će se sigurno zapitati zašto uopšte platiti toliko za par čizmi koji će sasvim sigurno propustiti. Odgovor je jednostavan – prelepe su. Čim sam ih videla znala sam da ih moram kupiti (makar to značilo i da ću morati da se odreknem bioskopa u narednih godinu dana). A pošto već u svojoj (skromnoj, ali pažljivo odabranoj) kolekciji obuće već imam par Kangaroo vodonepropousnih čizama (moje verne čitateljke će uskoro imati prilike da čitaju o njima), mogla sam da priuštim taj luksuz.

Pre svega, počela bih sa udobnošću. Ove Najk (ili Nike – kako vam se više sviđa) čizme predstavljaju sam vrh kada je u pitanju udobnost. Iako imam veoma osetljive noge i uspem da „nabijem“ žulj čak i u sportskim patikama, nisam osetila ništa. Veoma dobro prijanjaju uz nogu, ali nimalo ne stežu. Naravno, dobrim delom tu pomažu pertle koje su itekako pomogle da sama odredim koliko će tesno uz nogu prijanjati. Jedina mana kod tih pertli jeste često odvezivanje, pa se naviknite na to da ćete ih stalno popravljati, osim ako vremenom ne razvijete tehniku „pritezanja“.

Jesen je, naravno da je toplina bitna. A Nike čizme su savršeno tople. Nosila sam samo tanke čarape i ni u jednom trenutku nisam osetila hladnoću, bez obzira na to što je na trenutke duvao vetar i što je tlo bilo vlažno (i hladno). Kada sam spomenula vlažno tlo, na trenutak bih se vratila na vodonepropusnost. Slabija kišica i vlažno tlo ne znače automatski da će vam noge biti mokre. Đon je malo povišen, a spojevi i šavovi odlično urađeni, tako da budite sigurne da pri slabijoj kiši se nećete vratiti kući mokrih nogu. Šta više, ukoliko su temperature niske, pada sneg i nema mnogo bljuzgavice, sigurno ćete se vratiti svojoj kući suvi i zadovoljni.

Sledeća karakteristika, a koju sam sasvim slučajno otkrila, jeste „klizavost“. Nisam sigurna da li je prava reč u pitanju, ali sigurna sam da znate o čemu pričam. Moj par crnih Najk čizama se nije pokazao dobro na klizavim podlogama. Više puta sam se okliznula (srećom, ne i pala) u prodavnicama – jednom u Lilly-u dok sam razgledala popuste na delu sa šminkom. Moja poruka Najku – pod hitno da uradite nešto ovom povodom!

Da, momci to nikako ne razmeju, a iskreno da vam kažem, drage moje, mislim da nikada i neće razumeti – bitna karakteristika prilikom biranja bilo koje obuće jeste slaganje sa postojećom garderobom. Na ovom testu Najk čizme dobijaju čistu desetku. Za ovaj test, kao što vidite, sam odlučila da ukombinujem moje čizme sa parom sivih farmerki iz Springfielda koje sam kupila pre pola godine. Mada, sumnjam da postoji kombinacija u koju se one ne bi uklopile. Modni savetnici su složni u oceni da čizme ovog tipa (tu uračunavam i UGG čizme o kojima sam pisala nedavno) ne treba kombinovati sa najlon čarapama i haljinama koje idu uz telo. Iako sam se složila sa tom ocenom u jednom od ranije objavljenih tekstova, ozbiljno razmišljam o tome da prekršim ovo pravilo i svoje crne Nike čizme uparim sa malom crnom haljinom i zaputim se u provod. Biće mi toplo na putu (i u povratku), moći ću da igram celu noć, a da ne razmišljam o žuljevima i najbitnije, izgledaću odlično.

Kao što primećujete, za test sam odabrala stalnu postavku oklopnih vozila iz II sv. rata. I kada bih poredila Najk čizme sa nekim od ovih vozila, rekla bih da je najbolji ekvivalent polugusenični oklopni transporter. Namenjen za sve terene, ali ipak ne baš za sve. Naravno, nekad vam treba i tenk. Za takve puteve imam Kangaroo čizme koje ću za vas testirati sledećom prilikom. Sada uživajte u slikama mojih Nike čizmi kojima dajem konačnu ocenu 9.Ne zaboravite da iznesete svoje mišljenje u komentarima ispod teksta!

4 thoughts on “Nike čizme čuvaju Beogradjanke ove jeseni (i zime)”

  1. cizme su preeeedobre i preeelepe 🙂 ja imam bas ove crne i ne izuvam ih vec nekoliko meseci.. a kada sam ih kupovala u radnji je bio samo broj 41, a ja nosim inace 39, ali sam ih ipak kupila jer jednostavno nisam mogla da ih propustim… 🙂

Comments are closed.