Nikad ne staj: ASICS novom kampanjom pomera granice

AISCS-ov ogranak u Americi odlučio se da originalnom kampanjom, kojima reklamira svoje nove modele patika za trčanje, privuče nove generacije kupaca – one koji veruju da je u životu sve moguće ukoliko dovoljno želite. Ključni deo kampanje predstavlja internet sajt StopAtNever.com. Naziv sajta se podudara sa nazivom kampanje “Stop at Never” (srp. nikad ne staj). Sajt donosi seriju neverovatnih i inspirativnih videa koji prikazuju sportiste koji, npr. trče na vodi i igraju tenis naglavačke.

Vodeći proizvođač sportske garderobe i patika za trčanje odlučio se za seriju od 10 videa koji prikazuju inovativnu tehnologiju koja se nalazi iza ASICS-ove sportske obuće. Dva videa koji najviše privlače pažnju su “Test sa hidrauličnim čekićem” i “Noge umesto ruku”.

U videu nazvanom “Test sa hidrauličnim čekićem” imamo prilike da vidimo ASICS patike iz njihove popularne GEL serije koje su podvrgnute ekstremnim uslovima. Naime, kao što naslov nagoveštava, građevinski radnik sa hidrauličnim čekićem pokušava da uništi patike, ali ASICS GEL očigledno trpi sve.

Video nazvan “Noge umesto ruku” prikazuje koliko su ASICS Omniflex-PursuitTM patike zaista fleksibilne, tako što ih sportista nosi na rukama. Ukoliko umete da čitate između redova, shvatićete da je ASICS pored fleksibilnosti, želeo da istakne i snagu i odlučnost sportista koji nose njihovu opremu.

Kako se vama sviđa nova kampanja kojom ASICS reklamira svoje patike? Komentarišite!