Nekoliko tipova muške obuće – da li je zaista neophodna?

Kada pričamo o obući uvek zamislimo devojku sa gomilom kesa u rukama i u svakoj od njih po jedan par cipela, patika, sandala, neke su neophodne za svaki dan, neke za posebno veče ili ih jednostavno morate imati. Pa, da li je stvarno tako ili je i momcima potreban poseban kutak za obuću? Prema različitim kategorijama obuće za muškarce, izgleda da više nije dovoljno imati samo jedan par patika koji se nosi dok se ne raspadne.

Elegantne cipele

Kao što sam naziv kaže, nosite ih samo u posebnim prilikama. Najčeše su do ispod skočnog zgloba, mada se mogu naći i nešto dublje varijante namenjene za zimu. Mogu biti sa pertlama ili se samo jednostavno mogu navući, a najčešće su predvidjene da se nose uz odelo. U poselednjih nekoliko godina možemo videti da se nose i uz farmerke, jer su modeli nešto moderniji i opušteniji. Ako i ne volite takvu obuću, nije loše imati je, za svaki slučaj. Ne morate trčati do radnje u zadnji čas.

 

Mokasine

Kao što i sami znate, po dizajnu su manje formalne od elegantnih, a mogu poslužiti i za nešto svečanije prilike. U zavisnosti od modela, neke se mogu nositi uz odelo. Takođe, nema pertlanja, pa ako ste stalno u žurbi, treba da nabavite par.

 

Brodarice

Vrlo su popularne i mogu se svakodnevno nositi. Gotovo da ih svako ima. Prvobitna namena je bila za nošenje po palubi broda, jer ne klizaju. Namenjene su za tople dane, a mogu se nositi i bez čarapa.

 

Kožne cipele – Martinke

Morate priznati da to nije obuća za svakog. Stvar je različitog ukusa i stila. Ono što je sasvim sigurno, martinke su veoma kvalitetne, kožne i izdržljive, mogu se nositi zimi. Ali ako to nije vaš stili i tražite obuću koja je kvalitetna i zimska, razmislite o čizmama.

 

Converse patike

Popularno nazvane starke, takođe nisu u svačijem ¨fazonu¨. Ali su savršene za svaki dan, šetnju, rekreaciju. Patike su vam zaista neophodne, a koji će biti brend i model, to sami odaberite. Bitno je da su udobne.:)

 

Sandale

Možda i najstarija vrsta obuće koja je ikad postojala. Prvenstveno namenjena da zaštiti stopalo od povreda, a ujedno omogućava cirkulisanje vazduha u gornjem sloju. Umesto sandala, mogu poslužiti i papuče, japanke.

 

Pored gorenavedene obuće, ukoliko se bavite nekim sportom, neophodne su vam adekvatne patike, a za zimske, hladne dane vodootoprne čizme. Da, to je kratak spisak obuće koja je momcima neophodna.:)