Najk predstavlja Space patike za NBA zvezde

Tri ikone profesionalne košarke će imati priliku da isprobaju specijalne patike inspirisane svemirom kada budu izašli na teren NBA All Star utakmice u Orlandu kasnije ovog meseca.

LeBron James, Kevin Durant i Kobe Bryant će nositi specijalni model Najk patika, koje su dizajnirane po uzoru na Nasina svemirska odela i inspirisane astronautima.

“Galaktički motivi”, kako ih naziva Najk, nalaze se na modelima LeBron 9, Nike Zoom KD i Nike Zoom Kobe VII System patikama.

Grafici na svim patikama “odaju poštu supernovi, najjačoj poznatoj sili u univerzumu” navode iz Najka, dok đonovi patika sjaje u mraku i prošiveni detalji koji krase svaki model podsećaju na značke astronauta.

James, koji trenutno igra za Miami Heat, Durant iz Oklahoma City Thunders i Bryant iz Los Angeles Lakers će se pojaviti u All Star utakmici u subotu 26. februara. Najk će lansirati svoju kolekciju sportske opreme pod nazivom “Svemirsko istraživanje” 23. februara, a modele namenjene košarkašima 25. februara. Ne postoje najave da će u skorije vreme biti dostupne u Srbiji.

Patike za svemirsko doba

Kao i svemirska odela, ova obuća je napravljena od materijala i uz pomoć tehnika koje štite nogu i u isto vreme maksimiziraju performanse. Svaki par ima na sebi prošiveni ukras dizajniran od strane Najka specijalno za košarkaše.

James LeBron 9 poseduje Najkovu “hyperfuse” konstrukciju, tri materijala spojena kako bi se dobila “praktično bez šavova, gornji deo patike koji je znatno lakši u odnosu na sve do sada, sa jednakim zaštitnim karakteristikama.” Patike poseduju i posebni “flywire” steznik koji se nalazi na sredini patike i koji pomaže da patika čvrsto prione uz nogu.

Sa motivima istraživanja svemira, LeBron 9 dolazi sa žarko narandžastom teksturom, podsećajući na svemirska odela pod pritiskom, poznatija kao “bundeva”, a koja astronauti nose prilikom lansiranja. Spomenuću još da LeBron dolazi is Ohaja, koji je dom više astronauta nego bilo koja druga savezna država u Americi.

Prošiveni detalj na LeBron patikama, koji je ušiven na jeziku, prikazuje lava koji riče kroz svemir. Lav koji se pojavljuje na ostaloj opremi sa potpisom LeBrona označava na moto Najka koji ga opisuje kao “srce lava”.

Durant će nositi Nike Zoom KD IV. Ovaj model dolazi sa Dynamic Fit sistemom za lateralnu podršku. Kao i LeBron, ove patike su dizajnirane imajući na umu saveznu državu iz koje je ovaj poznati igrač poreklom.

Tačnije, u pitanju je svemirsko odelo pokojnog astronauta iz Oklahome Gordona Kupera koje je poslužilo kao inspiracija za ovaj model patika.

Prošiveni detalj kod ovih patika predstavlja konja, za koga Najk kaže da “prestavlja njegovu vladavinu kao H-O-R-S-E šampiona”. Pravim ljubiteljima košarke nije potrebno dodatno objašnjenje.

Nike Zoom Kobe VII System prijanja uz nogu kao čarapa. Ovo je omogućilo dodatno snižavanje težine patika tako što ne postoji jezik. Za razliku od ostala dva modela, ovaj par predstavlja supernovu, te dolazi sa motivima koji podsećaju na pogled kroz teleskop. Super nova, napominje Najk, “rađa nove zvezde”.

Prošiveni detalj, koji predstavlja mambu, se nalazi na peti. Bryant je sam sebe nazvao “mamba”, po jednoj od svetski najotrovnijih zmija.

Na radost kolekcionara ova sportska kolekcija je proširena sa još tri modela – Nike Dunk, Nike Flight One i Nike Foamposite One. O ovoj kolekciji čitajte u subotu na vašem omiljenom online magazinu Patike.org.