Lagane i udobne: New Balance Minimus i užitak bosonogog trčanja

Ukoliko se još niste nabavili lagane patike za trčanje za proleće, razmislite o NB Minimus. U pitanju je nova zvezda poznatog brenda New Balance namenjena ozbiljnim sportistima koji ne pristaju na kompromise kada su u pitanju patike za trčanje i žele potpun užitak barefoot running-a (srp. bosonogo trčanje). Trčanje u ovoj sportskoj obući vam pomaže u ostvarivanju željene forme ojačavajući noge i stopala. Takođe, pruža bolji osećaj podloge na kojoj trčite, na taj način doprinoseći boljoj kontroli tela.

Katherine Petrecca iz New Balance-a kaže: “Istrajali smo na putu stvaranja nečega što mi zovemo ‘lagano i pravo’ … i smatramo da je kreiranje minimalističke obuće predstavlja mnogo više od prostog smanjenja težine. Za nas, pravo značenje reči ‘skoro kao bosonogo’ iskustvo trčanja je nešto veoma posebno. Mi nismo zadovoljni ako samo napravimo lagane patike i nazovemo ih minimalističkim.”

Sa laganim gornjim delom i bez uložaka i minimalističkim đonom, NB Minimus Zero omogućava prirodnije pokrete i bolje držanje koje dolazi sa “udarima” sredine stopala o tlo. Takođe, prednji deo đona je proširen, što omogućava stopalu da se prirodno širi pri udaru stopala o tlo.

Koristeći tehnologiju Vibram-a, NB Minimus verzije za tvrdu i meku podlogu dolaze sa različitim padom od pete ka prstima, od 0 (tzv. zero drop) do 4mm (kod klasičnih patika za trčanje pad iznosi 12mm). Možete birati i između različitih težina ovih patika za trčanje, od 125 do 232 grama.