Čarape za devojke

Ne znam za vas, ali ja obožavam leto, vrele dane i papuče. Najradije bih ih nosila 365 dana u godini, ali je to neizvodivo sa našom klimom. Tako da u tom slučaju rado biram sportsku obuću, a uz nju idu i čarape. Kako zahladi, tako uronim u fioku po jedan i pripremam one za hladnije dane, dok one kratke, letnje povlačim. Za hladne dane su vam neophodne one koje čine noge suvim i toplim. Mogu biti i jednobojne, ili pak šarene, što i nije tako loše kada se naoblači. Još ako odaberete neke na pruge, pa sa razdvojenim prstićima, ma nema šanse da vas ne oraspolože. Čak biste poželeli da samo njih nosite. Neki od modela su posebno označene sa R i L, pa se ne morate dvoumiti koja ide na levu ili desnu nogu. A nekad su mi se smejali kada sam pominjala da takve čarape postoje. Ne zaboravite na udobnost i najbolje je da vam potpuno budu taman.Iako su vam čarape skrivene od javnosti, bar u najvećem delu dana, omiljeni par će definitivno uticati na vaše rapoloženje. Možete se odlučiti i za one modele koji imaju različite šaljive natpise ili sličice. Bez obzira na to da li su vam potrebne natikače ili one do kolena, sportski modeli, poput Adidasa vam nude veliki izbor. Ukoliko volite jednostavnost. Ako više volite sa cvetnim detaljima ili sa jesenjim motivima, možda ne bi bilo loše da pogledate modele poput Gerbi čarapa. Najbolja varijanta je kupovina u pakovanjima, često su jeftinija ili dobijate jedan par gratis.

Za one najhladnije dane svakako preporučujem vunene čarape. Mnogi misle na potencijalni svrab, neprijatnost i neudobnost sa njima u obući, ali to nije slučaj ako se bira merino vuna. U pitanju su čarape koje su napravljene od mekših i finijih vunenih vlakana, tako da nema neprijatnosti, a noge će biti tople. Sa njima možete u zimskim danima nositi i obuću koja nije vodonepropusna ili koja nije postavljena iznutra.U poslednje vreme se pominje garderoba, uključujući i čarape koje su proizvedene od organskog pamuka. On se gaji bez prisustva insekticida, herbicida, fungicida i drugih različitih hemijskih materija. Čak 72% odeće je napravljeno od organskog pamuka, dok ostatak čine najlon i spandeks. Kupci ih opisuju kao udobne, meke i ne previše debele. Ono što im je mana jeste boja, najčešće su bele ili boje kože i ne deluju ni malo zabavno.

Ne treba da zaboravimo na čarape koje su namenjene za sportske aktivnosti. Za svake važi isto, treba da budu udobne, da se lako navlače, da noga u njima ostaje suva i da nema neprijatnih mirisa. Naravno, treba da omoguće nesmetano strujanje krvi, dok dokolenice najčešće pozitivno utiču na listove, sprečavajući upalu i potencijalno grčenje, ali i nesmetano proticanje krvi od mišića ka stopalu.